Prizee: Free Games and Presents!

2008. március 27., csütörtök

Ikariam v 2.0

Az angol szervereken már a változtatások fent vannak, a magyaron még nincs.

Az alábbi újdonságok tervezettek, és a jövőben bekerülnek a játékba. Fokozatosan lesznek beépitve.

Ez egy kis leirást ad arról hogy mik is lesznek ezek az újitások...


Cselekmény Pontok

Limitált lesz az egyidejű cselekvés (Flotta mozgás, Csapat mozgások) városonként, függően az adott város városházának szintjétől. Azok a cselekvések melyeknek már van beépitve korlátozás (kémkedés) ebbe nem értendők bele.


Korrupció

Minél nagyobb a birodalmad, annál több anyagot kell költened az adminisztráció fejlesztésére vagy a korrupció csökkentésére. Ez a Helytartó Székhelyének (gyarmati verziója a palotának) fejlesztésekor érhető el.

Ezzel a következőt szeretnénk elérni:
Az új telepek nem lesznek azonnal 100%-osan produktivak - a plussz erő és termelés lassabban lesz elérhető az új telepeknél. A telepek drágulnak, amig nem lesznek elég hasznosak, ahelyett hogy a palota fejlesztési árát húznánk nagyon föl, ezzel a kezdő játékosoknak elérhetetlenné téve a magasabb szintet.


Kalózkodás

Kifoszthatsz majd kereskedő flottákat mig úton vannak, valamint küldhetsz hadihajókat hogy támogasd és védd a kereskedelmi flottát.
Ehhez egy új fosztási szabályt fogunk bevezetni ami (később) a szárazföldi csapatokra is érvényes lesz.
Kereskedő flották amik blokádba ütköznek, harcolhatnak. Tengeri csatákban a nyersanyag elveszhet a tengerben, és/vagy kisodródhat a legközelebbi parton.

Ezzel a következőket szeretnénk elérni:
- Könnyebb lesz a kezdőknek gazdasági háborút inditani, komplikált blokád felállitás nélkül- / katonai manőverek nélkül.
- Védelem nélküli szállitások veszélyesek. Az önállóság kiadásokba kerül, ahol a kereskedőknek maguknak kell gondoskodni a szállitmány sikeres célbaéréséről. A kereskedőknek gondoskodniuk kell a biztonságról, vagy segitséget kell kérniük had-orientált barátoktól.
- Több tengeri csata -> a magas fenntartási költség miatt kevesebb arany lesz a világban -> a hajók kénpor ára miatt kevesebb kénpor lesz a világban ->
-> ezáltal a kereskedelmi árak csökkenésére számitunk, és a kénpor értékének növekedésére a többi nyersanyaghoz képest.
- Mivel a nyersanyagokat el lehet vesziteni, több nyersanyag kerül ki a játékból.

Nincsenek megjegyzések: