Prizee: Free Games and Presents!

2008. május 8., csütörtök

Shaiya - A világoság és a sötétség




Mostanában többet foglalkozók az MMORPG játékokkal. Shaiya is ilyen játék. Mielőtt a játékról többet leírnák elmagyarázom, hogy mi is pontosan az MMORPG.

A MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game – nagyon sok szereplős online szerepjáték) interneten,) online játszható szerepjáték.

Manapság már igen elterjedt játékforma, sok ezer, sőt, akár millió ember játszik egyszerre egy 2D vagy 3D világban, képességeket (skilleket) fejlesztenek, szörnyek ellen harcolnak egyedül, vagy többen, kereskednek. A lehetőségek tárháza végtelen, de játékonként eltérő lehet.
Az MMORPG játékokat általában le kell tölteni. Ilyen fajta MMORPG a Shaiya is. A játék ingyenes. Vannak kiegészítők a játékban amiket pénzért lehet igényelni.

A játékról röviden:

Teos története

Az ősi időkben léteztek az Istennők és a három faj, amit létrehoztak: a Sárkányok, az Orkok, és a Dumiana.

Féltékenységükben és attól tartva, hogy az Istennők, az Orkokat és a Sárkányokat támogatják, a Dumianák megölték az egyik Istennőt.
Az Istennő halálával, Teos földjének egyensúlya fölborult, és ez védtelenné tette.

A többi istenség szörnyeket hívott életre, hogy azokkal megszállja és elpusztítsa Teos földjét. Válaszul megalkották a Nordeint, hogy megvédjék Teost, a szörnyek fenyegetésétől.
Mire a por leülepedett, már két új istennő felügyelte Teos földjét.
E két faj, az Elfek és a Vail, folyamatos háborúban áll egymással. Ősi feszültségek szítják köztük a viszályt. Amíg az Emberek szövetséget kötöttek az Elfekkel, a Nordein a Vaillel lépett szövetségre, megalkotva egy-egy frakciót: A Fény Szövetségét és a Düh Unióját.

E két szövetség így nem csak a Teos följén portyázó szörnyekkel néz szembe, hanem véget nem érő háborút folytatnak egymás ellen is.

Gépigény:

Életkor - Az első követelmény, hogy 13 évnél idősebb legyél.

Op. Rendszer - Windows XP or Vista

CPU - Intel Pentium 4 class processor or AMD Athlon XP, at 1.5 MHz or faster

Videó Kártya - GeForce FX class or ATI Radeon 9600 with 128MB of dedicated VRAM vagy jobb

Memória - 512MB of RAM vagy több ( Nekem 256 MB-os és simán megy rajta a játék, de ajánlatos a hívatalos honlapon megemlített memóriakártya. )

Hang - 16-bit, DirectX compliant sound card

DirectX - 9.0c vagy jobb

Merevlemez kapacitás - 1.8 GB szabad hely a vinyón + hely a frissítéseknek

Szélessávú Internet Kapcsolat

Billentyűzet és Görgős egér

Ha a géped nem felel meg a fenti követelményeknek, attól még a Shaiya elindulhat, de ilyen esetekben a program megfelelő működésére, a gyártó nem vállalhat felelősséget. Magyarul a fentieknél gyengébb géppel ne próbálkozz, és zárj be minden alkalmazást, mielőtt elindítod a játékot!

A játék honlapja:

http://shaiya.aeriagames.com/

A magyar rajongói oldal:

http://shaiya.extra.hu/news.php

2 megjegyzés:

Dante írta...

Helló.Akit érdekel saját shaiya blogom az nézze meg a shaiyalight.blogspot.com

Retasu írta...

Szia!
Nem tudod hogy kell varázsolni benne...mágus lennék de nem tudom mit nyomjak meg hozzá